Kotimainen yhtiö

Kotimainen yhtiö

DNV Sertifioitu laatujärjestelmä

Henkilökohtainen, turvallinen ja kodikas hoitokoti

Hoitokoti Apilaniitty on aloittanut toimintansa Karjalohjalla kesällä 2007. Karjalohja sijaitsee Läntisellä Uudellamaalla noin 85km Helsingistä Turkuun päin ykköstien tuntumassa. Hoitokoti Apilaniitty on 600m2 kokoinen, puurakenteinen ja yhdessä tasossa oleva rakennus, jonka suunnittelussa on huomioitu alan uusimmat määräykset. Hoitokotimme on 20 asukkaan kodinomainen hoitokoti. Meillä on 16 yhden hengen huonetta ja kaksi kahden hengen huonetta.

Hoitokoti on rakennettu kauniille niitylle Lohjanjärven ja Kylpylähotelli Päiväkummun läheisyyteen. Ympäristö tarjoaa maalaismaiseman puhtaan luonnon lisäksi hienot mahdollisuudet ulkoiluun niin kesällä kuin talvellakin. Apilaniityn pihapiiri mahdollistaa ulkona oleskelun lisäksi esimerkiksi puutarhanhoidon.

Hoitokoti on rakennettu huomioon ottaen erityisesti asukkaiden mahdolliset erityistarpeet, kuten hahmottamisvaikeudet ja liikuntaesteisyydet. Myös rakennusmateriaaleissa on panostettu asukkaiden asumismukavuuteen.  Asukkaiden turvallisuus on taattu uusimman teknologian ja rakennusteknisten ratkaisujen avulla.

Käytössämme on PrimeCare -asukastietojärjestelmä, Meillä on myös turvallisuutta edistävät ja ylläpitävät potilas-, seuranta- sekä sammutusjärjestelmät. Lämmityksen toteutamme ympäristöystävällisellä maalämmöllä.


Henkilökunta

Apilaniitty on ympärivuorokautinen hoitokoti eli meillä on aina henkilökuntaa paikalla. Henkilökuntaan kuuluu vastaava sairaanhoitaja, lähiesimies (sh), sairaanhoitaja (50%) sekä 11 lähihoitajaa. Asukkaat saavat vastuuhoitajan, joka myös päivittää asukkaalle tehtyä hoitosuunnitelmaa säännöllisesti.

Hoitokodissamme käy lääkäri kerran kuukaudessa, tarvittaessa myös useammin. Siivous on talon puolesta ja laitosapulainen on palkattu arkisin 6h/päivässä. Tarvittaessa Apilaniityssä käyvät myös fysioterapeutti sekä jalkojenhoitaja ja kampaaja.